УААВ! | USAP!


“Супер Вуйки” повертаються

4 грудня, з нагоди виходу альманаху «Хіпі у Львові», відбудеться історичне воз’єднання легендарного львівського гурту “Супер Вуйки”, з часу останнього виступу якого минуло 30 років.

В часи, коли рок музика визначалась цензурою комуністичного режиму “ідейно ворожою”, а гра на електро-гітарі й спів українською мовою прирівнювали до “шпигунської діяльності в інтересах буржуазного Заходу”, “Супер Вуйкам” вдалось проіснувати у напівлегальному статусі з 1975 до 1981 року.

В різний час в складі гурту мали відвагу виступати: Ілько Лемко (соло-гітара, тексти, композиції, вокал), Сергій «Святий» Мардаков (ритм-гітара, вокал), Дмитро Кузовкін («Казік») (бас-гітара), Хуан-Карлос Коцюмбас («Карло», «Кацамоня» – барабани, вокал), Іван «Рожок» Рижок (сопілка, гобой, саксофон), Володимир «Джубокс» Михалик (бас-гітара), Михайло «Джеґер» Саврук (бас-гітара), Володимир «Річі» Нестерук (клавішні).

Останній виступ ватаги відбувся в школі №61 у листопаді 1981 року, після якого музикантів затримала міліція, вилучивши звукове обладнання. Після виконання відомого гіта гурту «Гарячий шок» радянською владою було поставлено крапку в кар’єрі “Супер Вуйків”. Відтоді гурт був змушений припинити своє існування.

На жаль за довгі роки, які минули з тих днів, в рядах “супер вуйків” мали місце непоправні втрати – відійшли у вічність Хуан-Карлос Коцюмбас та Михайло Саврук. На постійне місце проживання до США виїхав Сергій Мардаков.

На грудневому концерті буде нагода побачити виступ 4 музикантів, які мали безпосередній стосунок до історії гурту. Знову зібратись разом на сцені і продовжити захопливу легенду української рок музики зможуть: Ілько Лемко на гітарі, Володимир Михалик на бас-гітарі, Вадим Глущенко за клавішними, та В’ячеслав Сінчук в якості вокаліста. На підмогу до оригінального складу “супер вуйків” долучиться також барабанщик гурту «Блюз Маркет» В’ячеслав Василенко.

“Супер Вуйки” планують виконувати як власні гіти минулих часів (“Червону конюшину”, “Гарячий шок”), так і улюблених гуртів Nazareth, Deep Purple, Led Zeppelin.

На розігріві концерту виступатимуть гурти Misty Gates та Beatlevs, а також цьогорічне відкриття львівської музичної сцени – співачка Marisen.

Більше про історію гурту:
“Супер Вуйки” у Вікіпедії

Місце проведення концерту: нічний клуб «Пікассо»
Вхід: 50 грн.

До ““Супер Вуйки” повертаються” зроблено 4 відгуки(ів)

  1. Олександр:

    “Супер Вйуки” – це легенда…Михайло “Джегер” ,Сергій “Святий”, Славік”Назарет” ,Ілько Лемко ,”Джубокс”…це все рокенрол!
    Срав пес!
    Львів таки – справжнє рок-місто!

    http://www.youtube.com/user/rockmisto?feature=mhee

  2. admin:

    це справді і легенда, і історія, і традиція української музики

  3. Володимир:

    Обіцяно цей концерт в інтернеті.Ну і де?

  4. admin:

    зовсім скоро)) наскільки нам відомо, зараз запис монтується.